Medicinsk Qi Gong – Træning der gavner Krop og Sjæl

Medicinsk Qi Gong efter Biyunmetoden

Medicinsk Qi Gong indgår, ligesom Akupunktur, som en af grundpillerne i Traditionel Kinesisk Medicin (TKM) med 5000 års erfaring.
Læs her om: (TKM)

 

Biyunmetoden

Biyunmetoden er en medicinsk Qi Gong, hvilket vil sige metoden er godkendt af de Kinesiske sundhedsmyndigheder, den har vist medicinsk effekt. Metoden er udviklet af den nulevende Kinesiske Grandmaster og læge Fan Xiulan. Læs her om: Fan Xiulan

Metoden kom først til Sverige, hvor mere end 100.000 mennesker har lært sig hendes metode, og hvor den nu anbefales af sundhedssektoren pga. dokumenterede gode resultater. Læs evt. her om: Hvad er Qi gong?

 

Den fysiske træning

Stående udfører vi nogen enkle, bløde og naturlige bevægelser i langsomt meditativt tempo. Kendetegnende for Biyunmetodens serier af bevægelser er, at vi bruger vores naturlige åndedræt. I metodens Grundtræning Jichu Gong, er bevægelserne sammensat på en måde, som giver kroppen sit helt naturlige dybe åndedræt.

Mennesker med smerter kan udføre metodens enkle, bløde og naturlige bevægelser, og for mennesker med forskellige fysiske handicaps kan Grundtræningen Jichu Gong udøves siddende eller liggende. Bevægelserne er på samme tid bevægelse, afslapning, dyb koncentration og naturligt åndedræt.

Biyunmetoden har flere serier af bevægelser, serier til alle aldersgrupper, serier til yderligere fordybelse. Træningen kan udføres af alle, unge og ældre, friske og syge
– med få undtagelser.

 

Kurser

På kurserne veksler vi mellem bevægelse og Stille Qi Gong (guidede meditationer) ligesom jeg supplerer med lidt fra den grundlæggende teori/filosofi i Traditionel Kinesisk Medicin (TKM), læren om energierne.

 

 

Bevægelse – Stilhed – Forandring