Interview med Fan Xiulan

Qi Gong og Lægekunst er en arv, som i Fan Xiulan’s slægt er blevet båret gennem generationer.

Hun var blot 6 år, da hendes farmor besluttede, at hun skulle bære familiens lægearv videre og farmoderen begyndte at lære sit barnebarn de enkle og samtidig uhyre helsebringende øvelser.

Gennem syv år trænede Fan Xiulan stort set hver dag, selv om hun elskede at danse og meget hellere ville bevæge sig frit. Som 13-årig gjorde teenageren i hende oprør, og i mange år trænede hun kun sporadisk.
Først da jeg som 33-årig for første gang i mit liv blev syg – så syg, at lægerne ligefrem antog mig for at være døende, gik det op for mig, hvor værdifuld en skat, min farmor havde videregivet til mig, siger hun.

Fan Xiulan besluttede at prøve, om hun kunne helbrede sig selv med den Qi Gong metode, hun havde lært som barn af sin farmor. Hun gav sig til at træne intenst – op til fem timer hver dag – og mærkede med det samme, hvordan hendes energibaner åbnede sig og qi’en, Livskraften begyndte at strømme.

Der gik en uge, og pludselig fik jeg, en dag efter to timers Stille Qi Gong – en intuitiv fornemmelse af, at NU vendte det, NU slap sygdommen sit tag.
Og ganske rigtigt. Da jeg igen var til kontrol på sygehuset, konstaterede lægerne til deres store overraskelse, at alle mine tal igen var helt normale.
Et årstid efter sin helbredelse besluttede Fan Xiulan at studere traditionel kinesisk medicin (TKM).

I 1980’erne fik Qi Gong og ikke mindst medicinsk Qi Gong en fantastisk opblomstring i Kina. Der blev forsket en hel del, bl.a. opdagede man, at træningen havde en positiv virkning på bl.a. kræft og lungelidelser. Så folk begyndte at træne – og de kom sig!

Også dengang fandtes der et utal af Qi Gong metoder, men Fan Xiulan kunne mærke, at hun skulle udvikle sin egen. Jeg ville sammensmelte de bevægelser, jeg havde lært af min farmor og dem, jeg siden selv havde udformet. Resultatet blev Biyunmetoden, som bl.a. er speciel ved, at filosofien bag Qi Gong såvel som teorierne bag TKM er indbygget i de bløde, enkle bevægelser.

I 1985 grundlagde Fan Xiulan med støtte fra myndighederne et helsehjem for ældre, nedslidte kinesere. Mange kunne ved ankomsten kun trække vejret gennem et iltapparat. Men når de havde trænet Qi Gong et stykke tid, kunne de slippe iltapparatet, bevæge sig frit rundt og selv trække vejret, forklarer hun.
Fan Xiulans fantastiske resultater med Biyunmetoden rygtedes, der blev forsket i, afholdt konferencer og skrevet afhandlinger om metoden – og en dag i 1989 troppede Kinas tidligere sundhedsminister, Cui Yueli op i Fan Xiulans konsultation.

Cui Yueli var en varm fortaler for medicinsk Qi Gong og kaldte metoderne “hele menneskehedens skat”.
Han havde i mange år haft hjerte-karproblemer og var, da han kom til mig, meget syg.
Som sundhedsminister havde han selvfølgelig haft adgang til de dygtigste læger og den nyeste medicin. Men det havde ikke  hjulpet ham, så nu ville han prøve Biyunmetoden.

Ligesom de øvrige patienter trak Cui Yueli vejret gennem et iltapparat, da han kom, men efter en måneds Qi Gong træning kombineret med akupunktur og kinesisk massage kunne også han klare sig fint uden.

Både behandlingen af Cui Yueli og den videnskabelige dokumentation af virkningen har gjort Biyunmetoden internationalt kendt. Kort efter at Fan Xiulan havde hjulpet Cui Yueli, blev hun inviteret til Japan for at undervise, og Kinas nationale TV-station CTV bad hende skrive en bog og lave en TV-serie om metoden. En serie, som fik fantastiske seertal og er blevet genudsendt adskillige gange”.

Kom i kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Kontakt

Qi Gong København
Toldbodgade 37A, 2.sal
1253 København K

Tel: 51 22 73 65

info@ingethegler.dk

CVR 32104274

Hold dig opdateret
Modtag løbende mails om kommende aktiviteter

GRATIS Introduktion

Qi Gong og Biyunmetoden

Tilmeld dig til næste gang
Tirsdag den 20. juni kl. 13.00 – 14.30

Læs mere her

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

×
×
Menu
Ring op
Skriv
Find vej